بازيهاي رايانهاي خشونت را ترويج ميكنند
عضو كميسيون تربيتي سازمان نظام روانشناسي كشور گفت: بازيهاي خشن ميتوانند خشونت ايجاد كنند.خشونت، خشونت ميآورد بنابراين بايد با توجه به سن و سال بچهها و خصوصيات رشد آنها بازيهاي رايانهاي خاص توصيه شود
عبدالله شفيعآبادي در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، اظهار داشت: عوامل متعدد محيطي، فردي و خانوادگي در رشد جسمي، رواني و هوشي فرد تأثير دارد و يكي از اين عوامل بازيها و برنامههاي رايانهاي است.
وي افزود: كاربرد درست، به جا، به اندازه و با هدايت در رابطه با سن و سال بچهها ميتواند رشد مناسب را فراهم كند و اگر اين عوامل در كنار هم قرار نگيرند برنامههاي رايانهاي به جاي مؤثر بودن آسيبرسان خواهند بود.
شفيعآبادي با بيان اينكه بايد برنامههاي رايانهاي بچهها هدايت شده باشد، تصريح كرد: اين برنامهها بايد توسط متخصصاني كه در تنظيم رشد كودك متخصص هستند توصيه شوند اما متأسفانه در جامعه ديده ميشود كه به ميزان زيادي بچهها رها شدهاند و هر برنامهاي حتي برنامههاي بزرگسالان در اختيار آنان قرار ميگيرد كه اين مفيد نيست.
وي گفت: اگر برنامههاي رايانهاي نابجا به كار برده شوند هم به سلامت جسمي و هم بر سلامت روحي اثر منفي ميگذارد به طور مثال بازيهاي خشن ميتوانند خشونت ايجاد كنند چرا كه خشونت، خشونت ميآورد و آموزش خشونت ميدهند لذا بايد با توجه به سن و سال بچهها و خصوصيات رشدي سني آنها بازيهاي رايانهاي خاصي توصيه شود.
اين متخصص روانشناسي خاطر نشان كرد: رشد متعادل بچهها بايد به گونهاي باشد كه هم لطافت، هم ظرافت، هم عطوفت و هم دفاع از خود را براي بچهها به ارمغان بياورد.
وي گفت: متأسفانه گاهي والدين همه بازيهاي رايانهاي را به همراه برنامههاي ديگر در اختيار بچهها قرار ميدهند در حالي كه خودشان خارج از خانه هستند لذا بچه كاملاً آزاد است و ميتواند هر برنامهاي حتي برنامههاي ضاله را ببيند لذا توصيه ميشود برنامههايي كه به سن اين بچهها نميخورد از دسترس آنها دور نگه داشته شود.
شفيعآبادي خاطر نشان كرد: همچنين توصيه ميشود در زمانهايي كه والدين حضور دارند با بچهها همبازي شوند تا بچه احساس نكند بايد مخفيانه و محرمانه با رايانه بازي كند. اين موضوع مسئله مهمي است كه ميتواند احساس نزديكي بين والدين و كودك ايجاد كند و والدين بهتر است با افراد متخصص در اين زمينه مشورت كنند.