تشخیص رفلاکس مثانه به حالب بوسیله انجام گرافی VCUG

ریفلاکس (برگشت ادرار) مثانه به حالب از عارضه های شایع و بسیار مهم در کودکان است که می تواند منجر به پیلونفریت (عفونت کلیه)، آسیب دائمی به کلیه شود. ریفلاکس به خودی خود منجر به آسیب بافت کلیه نمی شود، مگر زمانی که با عفونت یا افزایش فشار مثانه همراه باشد. تشخیص به هنگام ریفلاکس می تواند موجب درمان مناسب و در نتیجه پیشگیری از عوارض دائمی آن شود. در حال حاضر روش های تشخیصی متعددی برای ریفلاکس وجود دارد که VCUG از متداول ترین آنها می باشند. (مطالب بیشتر راجع به مورد را در لینک زیر مشاهده نمایید)

 

سن استخوانی چیست و چرا انجام می شود؟

اندازه گیری سن استخوانی که به عنوان سن اسکلتی نیز شناخته می شود در کودکان و نوجوانان قبل از بلوغ بسیار مهم است. رادیوگرافی مچ دست یا تعیین سن استخوانی  یکی از ساده ترین رادیوگرافی های شایع با دوز تابشی بسیار کم می باشد که یکی از بهترین و ساده ترین معیارها برای تخمین سن استخوانی بیمار و ملاک ارزشمندی برای ارزیابی و مقایسه سن تقویمی بیمار است که از روی میزان رشد استخوان های مچ دست و انگشتان میتوان سن استخوانی بیمار و همچنین تاثیرات هورمون های رشد (جلوتر یا عقب تر بودن شخص از بلوغ) را ارزیابی کرد. (مطالب بیشتر راجع به مورد را در لینک زیر مشاهده نمایید)

 

لوزه سوم یا به اصطلاح علمی «آدنوئید»:

 یک بافت لنفاوی است که در ناحیه گلو  (انتهای مجرای تنفسی بینی و بالا و پشت حلق قرار گرفته است) و بخشی از سیستم ایمنی و دفاعی بدن می باشد.

 در همه افراد در بدو تولد آدنوئید وجود دارد، بعد از تولد به تدریج اندازه این لوزه افزایش پیدا می کند و در سن 6 الی 7 سالگی به اوج خودش می رسد. پس از 10 سالگی با بالا رفتن سن و نزدیک شدن به سن بلوغ شروع به تحلیل کرده و اندازه آن کوچک و ناپدید می شود. (مطالب بیشتر راجع به مورد را در لینک زیر مشاهده نمایید)

سی تی اسکن چیست؟

نوعی دستگاه تصویربرداری از اعضای بدن می باشد که در فرایند تشخیص انواع بیماری ها و ناهنجاری ها  بکار می رود،  این دستگاه با استفاده از اشعه ایکس و یک کامپیوتر قوی، تصویر بخش های مختلف بدن را به صورت مقطعی و در چند بعد نشان می دهد.(مطالب بیشتر راجع به مورد را در لینک زیر مشاهده نمایید)

تمامی خدمات فوق در این مرکز برای کودکان زیر 7 سال دارای بیمه پایه رایگان می باشد. جهت ارائه خدمات و نوبت دهی به واحد تصویربرداری مراجعه یا با شماره 02531625288 تماس حاصل فرمائید.

راهنمای نحوه مشاهده تصاویر رادیوگرافی و سی تی اسکن

مرکز آموزش درمانی حضرت فاطمه معصومه(س)

 در رایانه، لبتاب، تلفن همراه و ...

روش اول: از طریق اسکن بارکد

آسان ترین روش جهت مشاهده تصاویر، انجام اسکن بارکد (QR Code) به وسیله گوشی می باشد.

روش دوم: ورود به سایت

درصورتیکه از روش اول امکان دسترسی به تصاویر نبود، از طریق آدرس https://pacs.muq.ac.ir وارد سایت شوید و با ورود اطلاعات در قسمت های مشخص شده در تصویر  زیر، می توانید تصاویر خود را مشاهده فرمائید.