سالم ترین خوراکی های عید نوروز کدامند؟
سالم ترین خوراکی های عید نوروز کدامند؟
سالم ترین خوراکی های عید نوروز کدامند؟ با آغاز فصل بهار و شروع سال نو و تعطیلات عید نوروز مصرف بعضی مواد غذایی و شیرینی جات و مغزها افزایش پیدا میکند.
Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA
با آغاز فصل بهار و شروع سال نو و تعطیلات عید نوروز مصرف بعضی مواد غذایی و شیرینیجات و مغزها افزایش پیدا می کند اما مناسبترین خوراکی کدام است به گزارش جوانی ها ، این مطلب که یکی از مهمترین خوراکی های زینت بخش سفره های نوروزی، انواع شیرینی و آجیل است، افزود: یکی از زیانهای مهم مصرف زیاد شیرینی، چاقی و عوارض و اختلالات ناشی از آن است.
مواد قندی و نشاستهای به آسانی تبدیل به چربی شده و در بدن ذخیره میشوند و ایجاد چاقی میکنند.
-آجیل عید که به عنوان بهترین خوراکی ها در میهمانی های عید شناخته می شود حاوی روغنهای غیر اشباع بوده و برای سلامتی بدن مفید می باشد.
پسته، بادام، فندق و تخمه حاوی روغنهای غیر اشباع و برای سلامت بدن مفید است، البته می بایست در هنگام مصرف آنها به میزان کالری این مواد غذایی توجه کرد.
مرجان السادات آثاری کارشناس مواد غذایی در ارتباط با مصرف آجیل عید، گفت: تغذیه صحیح و اصولی همواره یکی از بحث های اساسی و مهم در ایام نوروز و تعطیلات به شمار می آید.
آثاری، توصیه کرد: بهتر است از شیرینیهای خشک و کوچک مانند نان برنجی و نان نخودچی برای پذیرایی در این ایام استفاده شود، چون افراد در طول روز برای دید و بازدید به خانه های متعددی می روند بنابراین لازم است شیرینیهای کم کالری مصرف کنند.
وی تاکید کرد: شیرینیهای تر از انواع روغنها و چربیهای جامد اشباع که اتفاقا حاوی اسیدهای چرب ترانس هم هستند، تهیه می شوند که عامل افزایش چربیهای مضر خون هستند. بنابراین مصرف آنها خصوصا برای بیماران قلبی و عروقی و افرادی که چربی خون بالا دارند، در حداقل مقدار، توصیه میشود.
این کارشناس مواد غذایی در ادامه به مصرف آجیل در تعطیلات نوروزی اشاره کرد و افزود: پسته، بادام، فندق و تخمه حاوی روغنهای غیر اشباع و برای سلامت بدن مفید هستند.
البته باید هنگام مصرف آنها به میزان کالری این مواد غذایی توجه کرد. از سوی دیگر اگر افراد آجیل را بیش از حد اعتدال مصرف کنند باید از میزان غذای اصلی خود بکاهند و بهتر است از مصرف انواع بو داده و پرنمک آنها، خصوصا اگر دچار فشارخون یا بیماریهای کلیوی هستند، خودداری کرده و انواع آجیل خام را تهیه کنید.
وی گفت: افراد مختلف به میزان متفاوتی میتوانند آجیل مصرف کنند اما خوردن یک نعلبکی یا دو استکان از آن توصیه میشود.
علاوه بر آن بهترین نوع آجیل تخمه ریز است، چون کم کالری و وقت گیر است. به دلیل بالا بودن درصد چربی مغزها (معمولا بیش از ۵۰ درصد) در انواع آجیل، این گروه کالری بالایی دارند.
به همین دلیل افرادی که در معرض چاقی هستند، یا به دیابت، فشارخون و بیماری های قلبی مبتلا هستند، باید با احتیاط بیشتری از این گروه تنقلات مصرف کنند.