• 1390/10/08 - 10:32
  • 83
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

کمبود کلسیم و ویتامین D منجر به افزایش بروز ام اس شده است

رييس انستيتو تحقيقات تغذيه و صنايع غذايي كشور هشدار داد: کمبود کلسیم و ویتامین D تنها منجر به بروز پوکی استخوان نمی شود بلکه در بسیاری از موارد ابتلای فرد به بیماری های سیستمیک، دیابت و بخصوص ابتلای به ام اس به این مسئله مربوط می شود.

به گزارش خبرنگار سلامت نیوز، دكتر حاجي فرجي در نشست خبري هفته بسيج آموزش تغذيه گفت:« بحث آموزش تغذیه صحیح در تمام اقشار مختلف جامعه بویژه قشرنوجوان و جوان اهمیت بسیاری دارد چرا که روز به روز به دلیل زندگی ماشینی و صنعتی رو به مسیر اضافه وزن و چاقی و تبعات آن می رویم و با توجه به اینکه 25 درصد تا 30 درصد جامعه، قشر نوجوان هستند لذا اهمیت بسیاری دارد که بحث پیشگیری از اضافه و وزن چاقی صورت گیرد تا شاهد بزرگسالانی چاق نباشیم که امروزه این رقم در بزرگسالان ما بالای 50 درصد است در حالی که در گذشته بحث اصلی ما در حوزه تغذیه، سوء تغذیه در کودکان بود و در گذار تغذیه ای قرار گرفته ایم که مشکل اضافه وزن و چاقی بر این مشکل افزوده شده است که خود عاملی برای بروز بیماری های قلبی و عروقی و بیماری های کبدی و دیابت است.»  

وي با اشاره به تحقيق صورت گرفته در مهدكودك‌هاي تهران، گفت: اين تحقيق در كودكان زير سن دبستان انجام و مشاهده شد كه كودكان شش ساله‌اي در تهران وجود دارند كه وزنشان به 70 كيلوگرم مي‌رسد. اين مسئله يك هشداراست. علت اين موضوع منشاء ژنتيكي نيست بلكه آموزش نادرست، سبك زندگي اشتباه، عادات تغذيه‌اي غلط و فعاليت بدني ناكافي است كه بايد تغيير جدي در اين زمينه ايجاد شود. اين تحقيق اضافه وزن، چاقي و بيماري‌هاي همراه آن از جمله قند خون، چربي خون و همچنين آنزيم‌هاي كبدي در اين كودكان مشاهده شد.

به گزارش خبرنگار سلامت نیوز، وي با تاكيد بر لزوم مصرف ميوه و سبزي به حد كافي گفت: مصرف ميوه و سبزي دريافت انرژي روزانه را كنترل مي‌كند. اين در حاليست كه در توليد اين محصولات دقت نمي‌شود و اين محصولات معمولا به سموم دفع آفات آلوده هستند.

رییس انستیتو تحقیقات تغذیه کشور با هشدار نسبت به کمبود کلسیم 90 درصد کودکان و نوجوانان در کشور گفت:«کمبود کلسیم و ویتامین D تنها منجر به بروز پوکی استخوان نمی شود بلکه در بسیاری از موارد ابتلای فرد به بیماری های سیستمیک، دیابت و بخصوص ابتلای به ام اس به این مسئله مربوط می شود. کاهش مصرف شیر و عادات تغذیه ای غلط و دریافت ناکافی آفتاب به دلیل سبک زندگی شهری و نوع شغل فرد از دلایل بروز کمبود کلسیم در افراد است.»

وي تاکید کرد: شيري كه در مدارس كشور توزيع مي‌شود تامين كننده نياز دانش آموزان به ويتامين D و كلسيم نيست. به اين منظور پيشنهاد غني سازي شير با ويتامين D و كلسيم و همچنين غني سازي آبميوه با ويتامين D و كلسيم داده شده است. اين پيشنهاد بايد در شوراي سياستگذاري سلامت مطرح شود. اگر اين موضوع به تصويب برسد كمك جدي در كاهش كمبود ويتامين D و كلسيم در دانش آموزان دارد. همچنين غني سازي شيرهاي يارانه‌اي نيز بسيار موثر خواهد بود.

وي از يبوست به عنوان يكي از مشكلات عمده در بزرگسالان ياد كرد و گفت: فعاليت بدني ناكافي و مصرف ناكافي ميوه و سبزيجات در اين زمينه موثرند.

دکتر حاجي فرجي ادامه داد: نوشابه‌های گازدار و انرژی زا با وجود تمام مضرات به وفور وارد كشور مي‌شوند و در كشور نيز توليد مي‌شوند و سهمي از غذا و الگوي خانواده‌ها را به خود اختصاص داده‌اند که فاجعه است. نوشابه‌هاي انرژي زا تنها يك تبليغ است و واقعيت علمي ندارد. اين نوشابه‌ها عوارض دارند و بايد از سر سفره‌ ها خارج شود.

وي با تاكيد بر لزوم كاهش مصرف نمك در غذاي روزانه گفت: سديم تنها مربوط به نمك سر سفره نيست بلكه غذاهاي فراوري شده و آماده از سديم زيادي برخوردارند. در اين زمينه طرح توليد سوسيس و كالباس گياهي مطرح است چرا كه نمي‌توان چنين مواد غذايي را از مردم گرفت و به دنبال این هستیم که تولید سوسیس و کالباس ها را به فرآورده ای سالم تبدیل کنیم به اين ترتيب سوسيس و كالباس گياهي به زودي به كمك صنعت به مرحله توليد مي‌رسد.

رييس انستيتو تحقيقات تغذيه و صنايع غذايي كشور همچنين درباره غذاهاي بيمارستاني نيز گفت: بسياري از بيمارستان‌ها هنوز الگوي مناسب غذايي را ندارند. هر چند به ازاي تعداد مشخصي از تخت‌هاي بيمارستاني بايد يك كارشناس تغذيه حضور داشته باشد اما در بسياري از بيمارستان‌ها تنها يك كارشناس تغذيه فعال است. پروتكل‌هاي اين موضوع در حال شكل گيري است.

  • گروه خبری : اخبار سلامت
  • کد خبر : 6723
کلمات کلیدی