• 1392/09/05 - 09:16
  • 89
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

فواید و خواص داروئی شلغم

شلغم سرشار از انواع ويتامين ها/ شلغم باعث تصفیه خون و دفاع بدن در برابر بیماری‌های عفونی مي شود.

در فصل زمستان یکی از میوه هایی که بسیار پر مصرف است شلغم است.  شلغم نه تنها از نظر داشتن ویتامین و خواص معدنی اش ارزنده است، بلکه از حیث سایر ویژگی های غیر غذایی هم سرآمد بوده و در زمره سبزی های مهم شمرده می شود.

شلغم به سبب دارا بودن ده درصد مواد قندی و سرشار بودن از املاح مفیدی مانند کلسیم و منیزیم جزو مواد غذایی بسیار با ارزش به حساب می‌آید.

شلغم یکی از پاک‌کننده‌ها و سازنده‌های خون بوده املاح کلسیم و منیزیم موجود در آن موجب جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های خطرناکی مانند سرطان می‌شود.

شلغم باعث تصفیه خون و دفاع بدن در برابر بیماری‌های عفونی می‌شود و پتاسیم موجود در شلغم، چربی را خنثی می‌کند و آرسنیک آن در تشکیل گویچه‌های سفید و قرمز خون دخالت مستقیم دارد.

فسفر موجود در شلغم، موجب تقویت یاخته‌های عصبی می‌شود.

نه تنها در برگ شلغم مقدار زیادی کلسیم وجود دارد بلکه علاوه بر آن، این گیاه حاوی مقادیر زیادی آهن و مس نیز وجود دارد که سبب ازدیاد خون و به ویژه هموگلوبین می‌شود.

به هر اندازه رنگ برگ شلغم تیره‌تر باشد، ید بیشتری در آن هست و وجود ویتامین آ، ویتامین ب و ویتامین ث در برگ و ریشه آن، به خوبی نشانگر نقش مؤثر و مهم آن در حفظ تعادل عصبی و به خصوص در تعادل تغذیه آن است.

عصاره شلغم، حل و دفع سنگ‌های کلیوی را به علت خاصیت حل‌کنندگی که بر روی اسید اوریک دارد، تسهیل می‌کند. شلغم، اثر مفید و مؤثری در درمان بیماری‌های دستگاه تنفسی دارد. برای این منظور از آش و سوپ آن استفاده می‌شود. 

شلغم برطرف کننده سرفه و نرم کننده سینه، معده و روده است همچنين شلغم اشتها را تحریک می‌کند، سنگ‌های مثانه، کلیه و کبد را خرد، و ادرار را زیاد می‌کند.

شلغم به علت داشتن ویتامین‌های A , B , C بر نور چشم و قدرت بینایی می‌افزاید.

شلغم دارای یک ماده ضد عفونی قوی است و به همین جهت در درمان سرماخوردگی و بیماری‌های عفونی تاثیر بسیار زیادی دارد.

  • گروه خبری : اخبار سلامت
  • کد خبر : 13533
کلمات کلیدی